Naar hoofdcontent

Scrum bij BitWise

donderdag 18 april 2019

De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team. Samen pakt het team het project op. Iedereen is betrokken bij het plannen, benoemen van blokkades en het verdelen van de taken. Daarbij gaat Scrum ervan uit dat de benodigde kennis in het team zelf aanwezig is.


Wat zijn de voordelen van Scrum?

  • Het verhoogt de effectiviteit van het team.
  • Het biedt een optimale Return On Investment (ROI).
  • Iedere 2-4 weken wordt er een stuk werkende software opgeleverd.
  • Er is inzicht in de voortgang van het project.
  • Het zorgt ervoor dat je enkel bouwt wat je nodig hebt.

De Product Owner maakt samen met de klant en andere stakeholders een lijst van de eisen en taken. Dit noemen we ook wel een ‘User Story’. Daarbij is het belangrijk dat de belangrijkste features als eerste geïmplementeerd worden. Deze gaan vervolgens naar het team. Het team geeft gezamenlijk, van elke User Story, een inschatting van de hoeveelheid ontwikkelcapaciteit en tijd die nodig is. De Story’s worden regelmatig met de opdrachtgever en het hele team besproken. Daardoor kan het team een betrouwbare inschatting afgeven en loopt het werk bijna nooit uit.

Het team wordt geleid door een Scrum Master. Deze houdt aan het begin van iedere werkdag een zogenaamde ‘Daily Scrum’-meeting. Deze meeting wordt ook wel ‘Daily Standup’ genoemd en duurt maximaal 15 minuten. Ieder teamlid beantwoordt de volgende drie vragen: Wat heb ik gedaan? Wat ga ik doen? En wat zijn de problemen? Mede door deze meeting werken de teamleden nauw samen en wordt veel kennis uitgewisseld.

Daarnaast heb je natuurlijk het development team. Het development team bestaat uit drie tot negen professionals die aan het einde van elke sprint een werkend product opleveren. Het development team bepaalt zelf hoe het werk georganiseerd wordt, wat zorgt voor een optimale efficiëntie en effectiviteit binnen het team.

Print

Theme picker